Sundet – Wergelandshaugen – Eidsvoll prestegård

Fra Bankplassen i Sundet – over Vorma på gangbru – opp kirkebakken (Eidsvollbakken) forbi Wergelandshaugen til Eidsvoll Kirke – følg Camilla Colletts veg forbi Eidsvoll prestegård ned til Finstadvegen – over Sundbrua – ta under brua og langs Vorma tilbake til Bankplassen.

3,85 km – 45 min rask gange - 1 t rolig spasertur

Kartlink


Sundet – Finnbråten – Tønsaker

Fra Sundets aktivitetspark – oppover Odalsvegen – inn Elstadlia – ned Finnbråtavegen og videre på Tynsåkvegen – forbi Vilberg helsetun og Vilberg barneskole – videre nedover Sundgata og langs Vorma tilbake til Sundets aktivitetspark.

5,9 km – 1 t 15 min middels rask gange – 1t 30 min rolig spasertur

Kartlink


Mjøstråkk

Mjøstråkk er den 234 km lange sykkelruten rundt Norges største innsjø, Mjøsa. Men, Mjøstråkk er mye mer enn en sykkeltur!

234 km - Fra svært lett til krevende. Samlet: middels krevende

Turforslag og kart: Mjøstråkk, Visit Innlandet


Nasjonal sykkelrute 7, Pilegrimsruta, Lillestrøm – Eidsvoll

Nasjonal sykkelrute 7, kjent som pilegrimsruta, strekker seg fra Halden i sør til Trondheim. Den er foreløpig (2020) kun skiltet opp til Lillehammer. Ruta fra Oslo til Eidsvoll går i bystrøk og forstadsbebyggelse hele veien fra Oslo til Lillestrøm, men blir mer landlig et par kilometer nord for Lillestrøm sentrum. Derfra er ruta innom tettsteder med relativt korte mellomrom; Frogner (31 km), Kløfta (39 km), Jessheim (52 km), Dal (68 km) og Råholt (72 km). Her finnes det en lett blanding av butikker og serveringssteder, dessuten flere muligheter for å av eller på toget om man ønsker å dele turen opp i flere etapper.
Av attraksjoner er kanskje Eidsvollsbygningen, etter 74 km, den mest kjente. Her er det mye og se og oppleve, det er ikke bare selve bygningen, men museum, stor park, kafe og en interessant kultursti i området.

82 km, middels krevende

Turforslag og foto: Syklistenes Landsforening


Bocciabanen

Banen ligger i parkområdet mellom tømmerfløteren og Rema 1000, ved Sundbrua, 2080 Eidsvoll. Det er to baner som ble bygget på starten av 2000-tallet.

Kartlink


Eidsvoll bibliotek

Eidsvoll Hovedbibliotek ligger lokalisert i Sundet, samme bygg som Panorama kino. Biblioteket strekker seg over tre etasjer og har bøker, lydbøker, film og musikk for enhver smak.

Foto og link: Eidsvoll bibliotek


Friluftsmuseet – Eidsvoll bygdetun

Eidsvoll bygdetun ligger på Hammerstad og består av 29 bygninger som viser et bygdesamfunn fra 1700- og 1800-tallet.

På friluftsmuseet kan man være sommer som vinter, med grillplass, aktivitetsløype og utescene som er fritt tilgjengelig også utenom museets åpningstid.

Foto og link: MIA - Museene i Akershus


Eidsvoll kirke

Eidsvoll kirke fra ca. 1190 og ligger på Tingvollen på høyden med utsikt mot Eidsvoll sentrum og Vorma.

Link: Visit Norway


Eidsvollbygningen

Opplevelser på Museet Eidsvoll 1814, Eidsvoll Verk.

Hva skjer - kalender

Foto: Eidsvoll 1814


Fløyta badeplass

Fløyta er en liten badeplass i nesten uberørt natur. Perfekt for den som ønsker rolige badeomgivelser, hvor mulighetene for å finne seg et eget lite svaberg absolutt er til stede. Badeplassen passer dessuten bra for småbarnsforeldre: Her kan ungene vasse i vannkanten, mens mødre og fedre holder oppsyn fra gressplenen.

Sikkerhet: Badeplassen har en livbøye.

Parkeringsmuligheter: En liten parkeringsplass hvor det ikke er plass til så altfor mange biler.

Kartlink


Okkupasjonsmuseet - Eidsvoll bygdetun

Museet ligger på Eidsvoll bygdetun. Utstillingen viser hvordan starten av andre verdenskrig fortonte seg i Eidsvollstraktene, og videre om motstandsarbeid og dagliglivet under krigen. Arbeidet med samlingene og utstillingen er gjort på dugnad av Eidsvoll forsvarsforening.

Foto og link: MIA - Museene i Akershus


Smaragdgruvene

Byrud Gård ligger vakkert til på vestsiden og i sørenden av Mjøsa. 1 km fra gårdstunet ligger Smaragdgruvene, Nord-Europas eneste.

Foto og nettside: www.smaragdgruvene.no


Sundets aktivitetspark

Eidsvollbrua, 2080 Eidsvoll

Aktivtetsparken ble satt opp av Eidsvoll sentrumsutviklingsforening i samarbeid med Eidsvoll kommune med midler fra sparebankstiftelsen i 2016.

Kartlink


Sundtoppen

For å komme opp på Sundtoppen kan man enten gå stien opp fra Sundgata, se skilt på hjørnet av Hold Maska, eller man kan gå opp trappene som starter bak Sushi Woki og Thaimat. Her er det benker og man får god utsikt over hele Sundet og Vorma.

Kartlink


Sundtorget på bankplassen

Mellom Sundgata 1 og Vormavegen 1, 2080 Eidsvoll

Kartlink


Tømmerfløteren båtbrygge

Eidsvollbrua, 2080 Eidsvoll

Kartlink